Smartboxwaterzuivering

Wanneer er geen schoon drinkwater voorhanden is, is de Smartbox de ultieme oplossing. De Smartbox kan water zuiveren van bijna elke bron zoals vijvers, rivieren en meren.

Klant

Jotem Waterbehandeling B.V. is een bedrijf dat gevestigd is in het oosten van Nederland en gespecialiseerd is in het adviseren, ontwerpen, bouwen en onderhouden van waterbehandelingsinstallaties voor uiteenlopende industrieën en bedrijven.

Probleem

Jotem was op zoek naar een waterdichte besturing voor een waterzuivering die kan functioneren op een batterij. Deze besturing moest zo compact en licht mogelijk worden samengesteld zodat de gehele Smartbox makkelijk te transporteren is en het in elke sloot, beek en rivier ingezet kan worden om zuiver drinkwater te produceren.

Onze oplossing

METICS heeft een zo compact en licht mogelijke besturingsmodule ontworpen die robuust en waterdicht is. Binnen in de Smartbox is een kabelboom aanwezig die de besturingsmodule verbindt met de batterij, pomp, druksensoren en waterkleppen. Voor de besturing van de Smartbox heeft METICS ook twee verschillende interfaces ontwikkeld. Aan de voorzijde van de Smartbox bevindt zich een bedieningsinterface. Deze interface is zo gebruiksvriendelijk mogelijk samengesteld. Met één drukknop gaat de mobiele waterzuivering aan en kan deze ook in verschillende modi gezet worden. Voorbeelden hiervan zijn de ontluchtingsstand en de filter reinigingsstand. Mocht de gebruiker toch vergeten het filter te reinigen is er in de software ook een automatische reiniging geprogrammeerd die na een bepaalde tijd wordt geactiveerd. Daarnaast zijn er op de bedieningsinterface verschillende LED’s te vinden. Deze LED’s geven informatie over de batterij, het opladen, de IoT verbinding en de status van het filteringsproces.

Het oplaadcircuit van de Smartbox is zo ontwikkeld dat het opgeladen kan worden met 24V en 12V of met een mobiele zonnecel die zich in de Smartbox bevindt. Om de zonnecel optimaal te laten functioneren is de elektronica ontwikkeld met behulp van MPPT. Bij de levering van de Smartbox heeft METICS ook de METICS ServiceApp geleverd die verbinding kan maken met het apparaat. Doordat de Smartbox is voorzien van een IoT connectiviteit kan de gebruiker (indien deze toegang heeft) door middel van de ServiceApp op afstand verbinding maken met de Smartbox en kan het met deze ServiceApp service verlenen. Onder het verlenen van service valt onder andere het updaten van de software, het aanpassen van de parameters en drukwaardes en het uitlezen van data. 

Resultaat

Er is een klantspecifiek besturingssysteem ontwikkeld die voldoet aan alle eisen van de Jotem. Doordat het eindproduct waterdicht, compact en licht is kunnen er in de productiefase ontzettend veel kosten bespaard worden. Daarnaast is het het besturingssysteem zo efficiënt mogelijk samengesteld wat goed is voor de levensduur van de batterij. Voor het opladen van deze batterij is aan een duurzame oplossing gedacht door middel van de zonnecel. Kortom: METICS heeft voorzien in alle facetten van de probleemstelling van de klant.

usp-1.png Your favorite engineers
usp-2.png Realizing ideas
usp-3.png Only teamwork
  • Locomogo