Chiptekort?wij hebben de oplossing !

Sinds het uitbreken van de coronapandemie staat de markt voor elektronica chips op zijn kop. Hier zijn verschillende redenen voor. Dit leggen we duidelijk uit in onze video. (video onderaan de blog) Maar belangrijker is: hoe gaan we met deze problemen om? In deze blogpost leggen we uit hoe u de huidige problemen kunt omzeilen zodat u altijd kunt blijven leveren.

Verwijder onzekerheden

maak je eigen voorraad

Als u uw product snel op de markt wilt hebben, is het belangrijk om alle onzekerheden weg te nemen voordat u met het ontwerpproces begint.

Momenteel is de grootste onzekerheid de voorraad van chips. Om deze onzekerheid weg te nemen, zorgt u dan dat als u een geschikte chip uitgezocht hebt, deze eerst aanschaft, voordat u begint met ontwerpen.

Afhankelijk van de behoefte van de klant kunnen complete series worden ingekocht om de serieproductie van het product te kunnen leveren.

Liquiditeit

Een groot nadeel van deze benadering, is de grote voorfinanciering die daarmee gemoeid gaat. Een bedrijf moet immers wel in staat zijn deze financiële keuzes te kunnen maken zonder dat de liquiditeit in gevaar komt. Maar een veel grotere dreiging is een product ontwikkelen waarvan er geen chips meer te verkrijgen zijn en dus uiteindelijk niet te maken is.

De oplossing

Ga in gesprek met leveranciers! Zorg dat u goede partners om u heen heeft waar je op kunt bouwen. Sommige leveranciers denken met u mee en kunnen u voorraad leveren zonder dat u er direct voor hoeft te betalen. Zo reserveert u toch de nodige componenten en blijft uw liquiditeit overeind. 

Resultaat

Door deze nieuwe aanpak, kan het ontwikkelen doorgaan. Echter is door het mondiale chiptekort het ontwikkeltraject onzeker geworden en zijn planningen moeilijker af te geven. Het tekort heeft veel impact op de werkzaamheden en de procesflow. Kortom: de werkwijze die voorheen gehanteerd werd, is niet langer voldoende. Een goed netwerk met flexibele leveranciers is essentieel om in deze tijd toch te kunnen blijven ontwikkelen. Begin met het uitzoeken en aanschaffen van de chips, voordat u begint te ontwerpen. 

nieuwsgierig hoe wij kunnen helpen?

Neem gerust contact op om eens vrijblijvend te sparren. Wie weet kunnen wij ergens mee ondersteunen waardoor uw product WEL op tijd op de markt komt.

Tips?

Als je tips hebt met betrekking tot dit probleem, stellen we je bijdrage zeer op prijs via onze LinkedIn-post https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6866298166547947520

5 redenen waarom de wereld geen chips meer heeftusp-1.png Your favorite engineers
usp-2.png Realizing ideas
usp-3.png Only teamwork
  • Locomogo