Technologieën

Deze lijst is een indicatie van de technologieën die wij vaak toepassen. We gebruiken veel meer technologieën en ook veel breder gebruikte technologieën. Wil je meer info? Aarzel niet om ons te bellen of hallo te zeggen via onze mail.

Communication
protocols

CAN-Open

* CAN-Open

Dit industriële standaard communicatieprotocol wordt veel gebruikt.

Modbus

* Modbus

Modbus is een serieel communicatieprotocol ontwikkeld en gepubliceerd door Modicon® in 1979 voor gebruik met zijn programmeerbare logische controllers (PLC's). In eenvoudige bewoordingen is het een methode die wordt gebruikt voor het verzenden van informatie via seriële lijnen tussen elektronische apparaten.

OPC-UA

* OPC-UA

De OPC Unified Architecture (UA), uitgebracht in 2008, is een platformonafhankelijke servicegeoriënteerde architectuur die alle functionaliteit van de individuele OPC Classic-specificaties integreert in één uitbreidbaar raamwerk.

SAE J1939

* SAE J1939

SAE J1939 is de open standaard voor netwerken en communicatie in de bedrijfswagensector. Het centrale punt van de toepassing is de netwerking van de aandrijflijn.

Data
communication

Bluetooth

* Bluetooth

Bluetooth is een draadloze technologie op korte afstand die wordt gebruikt om persoonlijke netwerken op te bouwen tussen apparaten in de buurt.

CAN-Bus

* CAN-Bus

Deze datacommunicatielaag is een industrie- en automobielstandaard.

RS-485

* RS-485

RS-485, ook bekend als TIA-485(-A) of EIA-485, is een standaard die de elektrische eigenschappen van drivers en ontvangers voor gebruik in seriële communicatiesystemen definieert. Elektrische signalering is gebalanceerd en multipoint-systemen worden ondersteund.

Sensors

Accelerometer

* Accelerometer

Versnellingsmeters meten lineaire versnelling of zogenaamde snelheidsveranderingen. Ze kunnen ook worden gebruikt voor specifieke doeleinden zoals hellings- en trillingsmetingen.

GPS

* GPS

GPS is een wereldwijd positioneringssysteem. Door communicatie met satellieten is nauwkeurige wereldwijde positionering mogelijk. Afhankelijk van de behoefte van de klant is een nauwkeurigheid van 15m tot 2,54cm mogelijk.

Gyroscope

* Gyroscope

Gyroscopen meten de hoeksnelheid of zogenaamde hoekveranderingen. Gyroscopen worden meestal gecombineerd met een versnellingsmeter in een gemeenschappelijk pakket om geavanceerde algoritmen zoals sensorfusie mogelijk te maken (voor oriëntatieschatting in 3D-ruimte). In dat geval noemen we ze iNEMO (Inertial Modules) of meer algemeen IMU (Inertial Measurement Unit), die ook een magnetometer kan bevatten.

Software
Platforms

Android

* Android

Android Studio helpt u uw app op een productievere manier op schaal te ontwikkelen. Alles wat u nodig heeft om op Android te bouwen. Codeer en herhaal sneller dan ooit. Maak verbonden apps, en de beste code. Bouw zonder grenzen.

CODESYS

* CODESYS

Een intelligent automatiseringsapparaat realiseren met berekenbare kosten en hoge marktacceptatie: fabrikanten van intelligente componenten profiteren van de uitgebreide functies van CODESYS bij de ontwikkeling van hun apparaten.

Free RTOS

* Free RTOS

FreeRTOS is een marktleidend real-time besturingssysteem (RTOS) voor microcontrollers en kleine microprocessors.

Linux

* Linux

Een op Linux gebaseerd systeem is een modulair Unix-achtig besturingssysteem.

Sigmatek

* Sigmatek

Sigmatek is uw partner voor industriële automatisering en besturing, zoals PLC-automatisering of HMI voor visualisatie en besturing, evenals I/O-systemen.

TwinCAT 3

* TwinCAT 3

Het TwinCAT 3 Engineering-gebied bevat alle componenten en producten die kunnen worden gebruikt voor het configureren, programmeren, simuleren, diagnosticeren en debuggen van gebruikersprogramma's of applicaties. Deze componenten worden meestal geïnstalleerd en gebruikt op de engineering-pc. Naast de TE1000 ontwikkelomgeving zijn er tal van functies die het scala aan functies aanzienlijk uitbreiden.

Wireless

Bluetooth

* Bluetooth

Bluetooth is een draadloze technologie op korte afstand die wordt gebruikt om persoonlijke netwerken op te bouwen tussen apparaten in de buurt.

  • Locomogo