LoCoMoGospeelgoedtrein

LoCoMoGo is een speelgoedtrein die kinderen spelenderwijs leert coderen.

Klant

LoCoMoGo is een start-up gevestigd in Amsterdam. Zij ontwikkelen een speelgoedtrein die kinderen spelenderwijs leert coderen. Op deze manier willen zij kinderen al vroeg kennis laten maken met coderen, maar staat het plezier voorop. Door deze ontwikkeling worden kinderen op jonge leeftijd al klaargestoomd voor de arbeidsmarkt van morgen.

Probleem

LoCoMoGo is een speelgoedtrein aan het ontwikkelen met een locomotief en daarachter verschillende types wagons. De ontwikkeling van de elektronica van verschillende wagons en de locomotief heeft METICS voor zijn rekening genomen. De moeilijkheid in deze elektronica zat erin dat de LoCoMoGo trein een tape-spoor volgt op de grond en verschillende functionaliteiten moet hebben aan de hand van de verschillende kleuren tape die op de grond liggen.

Onze oplossing

De LoCoMoGo kan met behulp van sensoren een tape volgen en kan ook een kleur van de tape detecteren. De elektronica die er voor zorgt dat dit mogelijk is heeft METICS ontwikkeld. Daarnaast zit er in de locomotief een batterij waarvoor METICS een oplaadcircuit voor ontwikkeld heeft. In de locomotief zit de hoofdprocessor van de gehele trein. Deze processor kan communiceren met de eventuele wagons die achter de trein zitten. Er zit hardware in de locomotief die kan detecteren welke wagons er aan de trein zijn gekoppeld. Deze wagons communiceren onderling met elkaar via canbus en zitten aan elkaar vast door middel van een magneet-connector waarbinnen ook intern de elektrische verbinding zit.

In de locomotief zitten 3 PCB’s die onderling met elkaar verbonden zijn. 1 is een hoofd PCB waar de hoofd elektronica op zit. De andere 2 PCB’s zijn voornamelijk voor de interface. Deze geven informatie terug aan de gebruiker, in dit geval het kind. Voor de verschillende wagons een basis PCB ontwikkeld waar extra functies aan toegevoegd kunnen worden. Op dit moment heeft METICS 2 wagons van functionaliteit voorzien. METICS heeft dus de verschillende PCB’s ontworpen en embedded hardware gemaakt. Van de ontwerpen zijn prototypes gemaakt en deze heeft METICS ook getest.


Resultaat

De LoCoMoGo trein inclusief wagons is een werkend prototype. METICS heeft de hoofdprocessor voor in de locomotief zo compact en functioneel mogelijk ontwikkeld waardoor het aansluit op de behuizing van de trein. Voor in de wagons is er een basis PCB gemaakt die er voor zorgt dat wanneer er nieuwe types wagons bedacht worden de functionaliteiten ervan gemakkelijk kunnen worden geïmplementeerd. LoCoMoGo heeft hierdoor een stevige basis staan om de trein verder te ontwikkelen en op de markt te zetten.

usp-1.png Your favorite engineers
usp-2.png Realizing ideas
usp-3.png Only teamwork
  • Locomogo